Steg 3 – Fler förberedelser – Hitta din stil

Jag misstänker att med detta inlägg gör jag dig lite besviken, du trodde nog att det var dags att börja ta action på riktigt, att börja prata med tjejer, men inte än.

Inläggen hittills har bara varit förberedelser och så kommer det fortsätta vara ett litet tag till. Det är för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med det du vill och inte bara ”crash and burn” en dag och sedan ge upp.

Antar att jag har nämnt det tidigare men målet med alla förberedelser är att du ska få så bra respons som möjligt när du väl kommer igång. Det är verkligen svårt som det är och även med alla förberedelser du kan tänka dig så kommer det bli mycket jobbigt i början.

Som jag även nämnde i ett tidigare inlägg så kommer jag utgå ifrån att de som läser här ligger lite efter socialt osv. Hoppas jag också då nämnde att det är inga konstigheter med det eller något att skämmas för. Det som är viktigt är att du är här och försöker förbättra ditt liv.

Det vi ska fokusera på idag är din stil, det innebär din frisyr, ditt skägg och hur du klär dig.

Frisyren

Frisyren är enkel, lägg lite extra pengar på att gå till en frisör som vet vad han/hon sysslar med. Ta någon trendig i närmsta storstad du har och säg att du vill ha en ny still och diskutera med frisören vad hon/han tror skulle passa dig.

Skägget

Ang. skägget så beror ju det lite på vad du har för skäggväxt osv. Ett sätt att slå 2 flugor i en smäll är att börjar raka sig med säkerhetshyvel, det är ett traditionellt sätt att raka sig och att börja med det gör dig lite mer intressant. Det är alltid bra att ha lite extra hobbys så att säga, du vet aldrig när en diskussion dyker upp och du kan prata om att du rakar dig med säkerhetshyvel.

Är du intresserad av det kan du läsa mer på denna hemsida: Säkerhetshyvel – allmän information och guide för att komma igång.

Kläderna

Nu kommer vi till den viktigaste kategorin. Det är inte heller en helt enkel kategori, går du bara in och köper kläder som är av ett bra märke så är det stor risk att du köper kläder som på ett eller annat sätt inte funkar. T.ex. kanske du köper kläder som sticker ut lite för mycket och du blir obekväm, kläder med dålig passform för dig eller helt enkelt kläder som inte är moderna.

För att hitta kläder är det 2 saker som är viktiga att tänka på: Passform och stil. Det viktigaste är passformen och det är ofta underskattat. Det också viktigt att hitta din egen stil.

Jag är ingen expert, men är du t.ex. lite mullig så ska du inte ha tighta kläder, du ska även undvika kläder som är horisontellt randiga då det får dig att se mer mullig ut. Ett enkelt standardtips är att svarta/mörka kläder får dig att se smalare ut.

Det finns otroligt många stilbloggar som kan hjälpa dig att hitta din stil, t.ex. på Obsid’s stilguide kan du hitta massor av generell information.

Jag rekommenderar att du börjar med att bygga upp en basgarderob, här hittar du en simpel guide för det. Låt det ta tid och fundera ut vilken stil du verkligen vill ha och ta gärna hjälp av någon annan(kanske inte en försäljare i en butik dock).

Det finns verkligen mycket att skriva om detta ämne, men jag är inte särskilt intresserad eller kunnig i området. Jag har hittat min stil och det fungerar bra för mig och jag får även ganska ofta komplimanger för min klädstil. Det viktiga är att du tar reda på information och sen gör något som fungerar för dig. Utgå inte ifrån vad du tror att du vet, sök runt på internet och ta del av all information som finns därute.