Ta hand om ditt leende efter alkoholberoendet

Potentiella bieffekter av ett alkoholberoende är många. Dålig tandhälsa är en av dem och det kan dessutom påverka den psykiska hälsan rejält. Det finns hjälp att få för att du ska känna dig bekväm med ditt leende igen.

Få tillbaka ditt gamla leende

Även om alkoholmissbruket har förstört dina tänder finns det tandimplantat som kan hjälpa dig att få tillbaka leendet du en gång hade. Det är möjligt för i princip alla människor att få tandimplantat förutsatt att det finns ett friskt käkben där man kan fästa skruvar. Efter att du fått dina tandimplantat är det viktigt att du tar hand om dina tänder som om de vore riktiga. Det gör du genom att använda exempelvis tandtrådsbyglar och munskölj från Gum. Oavsett om du är i starten på att ta dig ur ditt värsta beroende eller har kommit långt på vägen kommer du troligtvis må bra av tandimplantat om dina tänder blivit så pass dåliga att det behövs.

Så påverkar alkohol tandhälsan

Många alkoholister har frätskador och slitningar på tänderna. Den största anledningen är att alkohol innehåller mängder av socker som de flesta vet är skadligt för tandhälsan. Men många alkoholdrycker har även ett lågt pH-värde som bidrar till ytterligare skada. Alkohol är med andra ord en riktig bov när det gäller tandhälsan.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *