Från ett beroende till ett annat

Det är lätt hänt att en person som har ett beroende av någon sort, som till exempel alkoholberoende eller shoppingberoende, utvecklar andra beroenden vid sidan av det första. Dock kan dessa andra beroenden bli av lite ”lättare” sort än det ursprungliga som man kanske söker hjälp med först. Och även om inget beroende är bra att tampas med så är vissa åtminstone enklare att deala med än andra. Hellre att du köper snus från nettotobak.se än att du bälgar i dig flaska på flaska med starksprit varje dag, det lever du inte länge med.

Kom ifrån ditt beroende sakta men säkert

Att ha ett beroende och helt lägga av från en dag till en annan är i stort sett omöjligt. Det är bara ett fåtal personer som klarar av det och för att vara ärlig är det faktiskt inte alltid helt bra att sluta så tvärt med något som man vant kroppen vid så länge. Då kan det vara bättre att långsamt trappa ned, ungefär som när du ska träna inför ett maratonlopp och måste börja öva att springa längre och längre ca ett år i förväg. Okej, maraton och beroende är inte samma sak men vaneprincipen är densamma. Om du till exempel snusar eller röker, börja med vitt snus från nettotobak.com eftersom vitt snus inte innehåller någon tobak. Är du ihärdig rökare så kan du börja med e-cigaretter och ta mindre och mindre nikotin i e-juicen för var gång. Du kan även använda nikotinplåster och nikotintuggummi mot suget.

Kolla igenom utbudet på nettotobak.com för att se vilket tobaksfritt snus som passar dig och bli mer hälsosam och sjysst mot dig själv.

Är du spelberoende finns det också hjälp att få, bland annat har svenska casinon Spelpaus där du kan blockera dig själv ett tag tills du kommit ifrån det värsta beroendet.

Från alkoholberoende till tobaksberoende

Många alkoholister som börjat vänja sig av med sitt alkoholmissbruk väljer att använda tobak istället. Visst är tobak farligt för hälsan men om du druckit dig redlös varje kväll så är det alternativet åtminstone bättre än det första. Men tänk på att alla typer av beroenden inte bara är skadliga för kroppen utan också för det mentala. Att vara tvungen att ha något varje dag och lägga andra viktiga saker på hyllan gör att du måste erkänna ditt problem till slut. Börja välja mer hälsosamma alternativ och ta hjälp av en psykolog.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *